Juventa fest u septembru

U Sarajevu će od 17. do 21. septembra 2013. godine biti održan Internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Juventa fest.

Juventa fest 2013
Juventa fest 2013

Okupljajući se oko ovakvih aktivnosti mladi formiraju grupe visokog socijalnog vrednovanja, sadržajnije osmišljavaju slobodno vrijeme, formiraju se kao ličnosti sa jakim kulturnim potrebama i prihvataju socijalizirane oblike ponašanja.

Rad sa mladima u dramskim radionicama Multimedijalnog projekta u Centru za mlade na Gorici
Rad sa mladima u dramskim radionicama Multimedijalnog projekta u Centru za mlade na Gorici

Internacionalna priroda festivala podrazumijeva zbližavanje svih mladih iz regiona i šire te na taj način stvara bolje uslove za njihovo upoznavanje, međusobno razumijevanje i zajedništvo ka istom cilju – osvajanju zdravih, zrelih i funkcionalnioh puteva odrastanja u svijet odraslih, što su osnovni razlozi zbog kojih su ovo dvoje dramskih umjetnika pokrenuli uspostavljanje ovakvog festivala.

Ideja je zasnovana na dosadašnjem radu glumice Jasne Diklić sa srednjoškolcima u Poetskom teatru mladih ‘Juventa’, u okviru Centra za kulturu ‘Sarajevo’ i rada glumca Damira Kusture sa mladima u dramskim radionicama Multimedijalnog projekta u Centru za mlade na Gorici.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *