Istina u Narodnom pozorištu

Želiš ovakve fotografije?

U četvrtak, 13. novembra 2014. godine u sarajevskom Narodnom pozorištu gostuje Kazališna družina ‘Glumci u Zagvozdu’, s predstavom ISTINA rađenom u produkciji HNK Zadar.

Istina (HNK Zadar)
Istina (HNK Zadar)

Urnebesna komedija situacije, ISTINA Florijana Zellera prati dva pariška bračna para: s jedne strane to su Miki i Lela, a s druge Davor i Ana. Miki je nepopravljivi lažljivac koji vara svoju ženu Lelu sa ženom svog najboljeg prijatelja Davora. Ana je umorna od laži i želi sve priznati mužu. Davor se u isto vrijeme povjerava Mikiju o svojim sumnjama da ga Ana vara. Lela također sumnja u muževu nevjeru. Cijelo vrijeme i s puno muke Miki uvjerava sve u svojoj okolini da je istina precijenjena i da ju je bolje prešutjeti. Pitanje je zna li on sam pravu istinu?

Istina (HNK Zadar)
Istina (HNK Zadar)

Florian Zeller je uvaženi i od kritike priznati francuski pisac i dramatičar, dobitnik mnogih književnih nagrada, sveučilišni profesor i novinar. Živi i radi u Parizu.

ISTINA je, s velikim uspjehom, premijerno izvedena 2011. godine istovremeno u Francuskoj i Njemačkoj, a kasnije i u Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, Austriji, Češkoj…

U predstavi rađenoj u produkciji HNK ZADAR igraju renomirani hrvatski glumci Mila Elegović stalna članica glumačkog ansambla Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, Hana Hegedušić stalna članica glumačkog ansambla Hrvatskog narodonog kazališta u Varaždinu, Žana Bumber stalna članica glumačkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru, Vedran Mlikota i Damir Poljičak slobodni umjetnici.

Istina (HNK Zadar)
Istina (HNK Zadar)

Autor: Florian Zeller
Redatelj: Danko Ljuština
Muzika: Miroslav Škoro, Ivica Murat
Scenografija: Marta Crnobrnja
Kostimografija: Marija Šarić Ban
Izvršni producent: Roko Grbin
Produkcija: HNK Zadar

Uloge:
MIKI – – – Vedran Mlikota (Miki)
ANA – – – Mila Elegović (Ana)
DAVOR – – – Damir Poljičak
LELA – – – Hana Hegedušić / Žana Bumber

Želiš ovakve fotografije?

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *