Mimosvijet od četvrtka u prodaji

Želiš ovakvu muziku?

Sarajevska grupa Konvoj će u četvrtak, 13. novembra 2014. godine od 13 sati, u klubu Cinemas/Sloga, održati promociju svog petog studijskog albuma ‘Mimosvijet’.

Konvoj Sarajevo
Konvoj Sarajevo

Iz Konvoja kažu da je album nastao kao odraz ličnog proživljavanja stvarnosti i svakodnevnice: ‘U traganju da se na jedinstven način izrazimo kroz muziku i misao, pronašli smo način da ono što stvaramo nama samima zvuči svježe i interesantno. Rezultat takvog posvećenog pristupa je nesputana energija i iskrene emocije koje su ugrađene u svaku pjesmu, na šta smo posebno ponosni.’

Konvoj: O slobodi

Bez obzira na argumente sumorne realnosti, Konvoj u svojim pjesmama pronalazi mjesta za optimizam i vjeru u ljepšu budućnost: ‘Sama ideja za naslov albuma dolazi od naše odlučnosti da se ne uklapamo u tuđe aršine i kalupe samo da bi bili društveno prihvaćeni. Umjesto toga, nesputani i svoji, istražujemo i eksperimentišemo sa novim idejama, muzičkim formama i rješenjima.’

Konvoj Sarajevo
Konvoj Sarajevo

Mimosvijet je sniman u periodu jesen/zima 2013. i proljeće 2014. godine u mostarskom muzičkom studiju MC Pavarotti. Editing i miks napravljeni su u rezidentnom sarajevskom studiju Antika, a mastering u njujorškom Hotline Mastering studiju.

Konvoj: Radost i veselje

Prvi single sa novog albuma pod nazivom O SLOBODI objavljen je u novembru 2012. godine, a video spot za single RADOST I VESELJE je svoju publiku pronašao u oktobru 2014. godine, kada je doživio i svoju regionalnu premijeru u programu MTV Adria, a danas se nalazi u vrhu najtraženijih video spotova.

Konvoj Sarajevo
Konvoj Sarajevo

Novi album ‘Mimosvijet’ grupe Konvoj će biti širom zemlje već od 14. novembra 2014. godine. Potražite svoj originalni primjerak i na još jedan način pomozite buđenju utučene kulture u našem gradu i zemlji.

Želiš ovakvu muziku?

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *