Izgradnja Sarajevo City Centra u završnoj fazi

Višegodišnji radovi na objektu ‘Sarajevo City Center’, smještenom na najatraktivnijoj lokaciji u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Marindvoru, u završnoj su fazi, a građevina dobija svoj konačan izgled.

Sarajevo City Centar u izgradnji

Fasadni radovi privode se kraju, uz angažman oko 150 ljudi. I radovi na glavnim elektro i mašinskim instalacijama su u toku, a u narednom periodu se očekuje i instaliranje skupe opreme kao što su generatori, sistemi za grijanje i hlađenje, te ostala prateća oprema.

Samo u Shopping centru će biti ugrađeno deset liftova i 12 eskalatora. Osim toga, u nastavku gradnje u poslovnoj kuli i hotelu će biti ugrađeno dodatnih 11 liftova. S ukupnm brojem od 21 liftova i 18 eskalatora, Sarajevo Shopping Center je vodeći objekt u regionu. Hotel će imati i tri panoramska lifta iz kojih će gosti hotela moći posmatrati grad tokom saobraćanja.

Sarajevo City Center je projektovan prema posljednjim standardima gradnje, što ga svrstava u najmodernije opremljen objekt u regiji.

Objekat će imati četiri dijela: hotel visoke kategorije, poslovno-kancelarijski prostor, prodajni centar, zabavni kompleks te garažu za cijeli objekt. Sarajevo City Center će upošljavati više od 1.500 ljudi.

Hotel (pet zvjezdica) će imati 224 sobe i 13.900 metara kvadratnih izgrađene površine. Hotel će posjedovati i predsjedničke apartmane s eksluzivnim dizajnom u skladu s najboljim svjetskim hotelima. U okviru hotela će biti četiri restorana.

Shopping Centar je lociran na površini od gotovo 49.500 metara kvadratnih, i uključivaće maloprodaju i popratne usluge, s naglaskom na najpoznatije međunarodne brandove.

Zabavni centar je smješten na trećem i četvtom spratu i namijenjen je prevashodno djeci.

Gastro kutak s više od 15 restorana, barova, kafića i slastičarnica će pružiti raznoliku ponudu hrane i pića s 550 sjedećih mjesta u moderno uređenom ambijentu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *