Jahorina dobija vještački snijeg

Sistem za osnježavanje je u skladu sa savremenim ekološkim standardima pošto se u proizvodnji snijega koriste samo voda i vazduh

Branko Koroman

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini, u toku su radovi na izgradnji sistema za vještačko osnježavanje u vrijednosti 3.485.000 KM. Sredstva za ovaj projekat je obezbijedio Olimpijski centar Jahorina dokapitalizacijom, pošto je prilikom druge i treće dokapitalizacije obezbijeđeno 26 miliona KM.

“Povoljnost je što nam izvođač radova, italijanska firma Snou Star, nudi odgođeno plaćanje obavljenih radova na godinu i po. Rok za završetak sistema je naredna godina, a mi se zajedno sa izvođačem radova trudimo da se maksimalno angažujemo kako bi pokušali čak pred ovu sezonu završiti radove što bi omogućilo da se Jahorina obezbjedi već pred nastupajuću turističku sezonu.”, saopštio je Branko Koroman, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Sistem za osnježavanje je postavljen na stazi “Skočine” i na dva kritična prevoja – stazama Ogorjelica 1 i 2 koji obično prvi ostanu bez (prirodnog) snijega.

“Ovaj sistem za osnježavanje je u skladu sa savremenim ekološkim standardima pošto se u proizvodnji snijega ne koriste nikakvi aditivi već sama voda i vazduh pri odgovarajućem pritisku i temperaturi.”, pojasnio je Koroman.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *