John Cleese dobija Počasno Srce Sarajeva

Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti biće uručeno na 23. Sarajevo Film Festivalu legendarnom komičaru Johnu Cleeseu, a publika Sarajevo Film Festivala će, nakon ceremonije dodjele nagrade, imati priliku da u Open Air programu pogleda nezaboravnu komediju RIBA ZVANA WANDA.

John Cleese

John Cleese je najpoznatiji po svome doprinosu i ulogama u humorističkim serijama LETEĆI CIRKUS MONTYA PYTHONA i FAWLTY TOWERS, te dugometražnim filmovima MONTY PYTHON I SVETI GRAL, BRIANOV ŽIVOT PO MONTY PYTHONU i RIBA ZVANA WANDA.

Pored rada na komedijama, Cleese je sa Sir Antonyem Jayem osnovao kompaniju za poslovnu obuku Video Arts koja je u periodu od dvadeset godina proizvela preko 120 trening videa i postala najveća kompanija te vrste van Sjedinjenim Američkim Državama.

John Cleese je zajedno sa psihijatrom Dr. Robinom Skynnerom napisao dvije knjige, ‘Kako preživjeti svoju porodicu’ i ‘Kako preživjeti život’, koje su postale bestseleri, a u kojima su se dotakli psihologije, psihijatrije i njihove primjene u životu. Pored toga, John Cleese je gostujući profesor na Univerzitetu Cornell.

John Cleese: How To Irritate People (1968)

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *