Još uvijek ništa od gradnje mosta od Radićeve do Akademije likovnih umjetnosti

budući most Radićeva - Akademija likovnih umjetnosti u SarjaevuIzgradnja pješačkog mosta koji će spajati Radićevu ulicu i Likovnu akademiju ponovo je odgođena.

Iako su sredstva obezbijeđena, najnovija prepreka je firma koja je izgubila na javnom konkursu za izvođača radova, a koja je nakon toga podnijela prigovor i tužbu.

Ponude za izgradnju mosta dostavili su poslovna udruga Hering i IN, te konzorcij GP ŽGP, METALNO i Divel. Komisija za javne nabavke, nakon javnog otvaranja prispjelih ponuda, provela je potrebne analize i općinskom načelniku podnijela izvještaj sa preporukom da se ponuda Konzorcija GP ŽGP Sarajevo, METALNO d.d. Zenica i Divel d.o.o. Sarajevo prihvata za dodjelu ugovora.

Kako su nam kazali u Općini Centar, po prigovoru poslovne udruge Hering d.d. Široki Brijeg i IN d.o.o. Sarajevo donesena je odluka o obustavljanju postupka za dodjelu ugovora za izgradnju pješačkog mosta preko rijeke Miljacke do donošenja konačne odluke.

Nakon toga, Ured za razmatranje žalbi donio je rješenje o odbijanju žalbi ponuđača Heringa i IN-a, koja je kasnije pokrenula upravni spor, odnosno podnijela tužbu protiv nadležne općinske službe Sudu BiH. Početak i dinamika radova na izgradnji mosta koji će spajati dvije obale Miljacke zavisit će od presude Suda.

Tako će ideja da se izgradnjom mosta i uređenjem Radićeve ulice stvori atraktivni prostor sa kulturnim sadržajima sačekati izvjestan period.

piše: S. Huremović

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *