Jubilarni Festival dječije pjesme u Sarajevu

Festival dječije pjesme “Lino Fest” se 26. maja 2012. godine, održava po jubilarni deseti put u Sarajevu.

Lino Fest 2012
Lino Fest 2012
Publika će imati priliku prisjetiti se dosadašnjih festivala i pobjedničkih pjesama, a plesna grupa “Libertas”, pod vodstvom baletne umjetnice Dajane Popović, pripremiće koreografiju za sve pobjedničke pjesme.

I ovogodišnja manifestacija za cilj ima muzički odgoj i zbližavanje djece iz cijele regije te razvijanje ljubavi prema muzici i kulturi.

U muzičkom dijelu programa, koji ove godine nije takmičarskog karaktera, nastupaju učesnici dječjih festivala iz cijele regije.

Na 10. Lino Festu će se predstaviti mališani iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tuzle, Zagreba, Beograda, Podgorice, Novog Sada, Skopja, Splita, Ljubljane, Užica i drugih gradova.

Biće dodijeljena i priznanja kompozitorima i pjesnicima koji su bili zastupljeni svojim pjesmama na Lino Festu u proteklih deset godina. Neki od njih su Minja Subota, Jovan Adamov, Rajko Dujmić, Šima Jovanovac, Svetlana Milić, Ognjen Bomoštar, Besim Spahić i drugi.

Po prvi put će na Lino Festu nastupiti male Mostarske mažuretkinje koje će se predstaviti sa dvije tačke.

Lino Fest je postao međunarodni festival i svake godine ugosti veći broj djece iz regije. Idealna je prilika da se djeca druže i upoznaju svoje vršnjake iz drugih krajeva.

Termin: 26. maj 2012 @ 18:00h
Mjesto: Bosanski kulturni centar Sarajevo

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *