Kako se uči u Sarajevu

Kako se uči u SarajevuSkupština Kantona Sarajevo usvojila je izvještaje o radu ustanova srednjeg, osnovnog i predškolskog obrazovanja.

U 35 redovnih srednjih škola postignut je prosječno vrlodobar uspjeh sa srednjom ocjenom 3,78, a procent prolaznosti je 98,08 posto. Broj učenika koji su upućeni da ponavljaju razred je 322, dok je 13 učenika na kraju školske godine ostalo neocijenjeno.

Najveći broj srednjih škola u izvještajima ne navodi da je bilo teškoća u realizaciji nastave pojedinih predmeta, gdje je prisutna deficitarnost nastavnika (matematika, informatika…), navedeno je u ovom izvještaju.

Na kraju prošle školske godine u redovnim osnovnim školama postignut je vrlo dobar opći uspjeh: srednja ocjena 4,33 i prolaznost od 99,87 posto.

Najviša srednja ocjena postignuta je u školama u općini Centar (4,48), a najniža u školi koja kao jedina škola pripada općini Trnovo (4,02). Istovremeno, stopostotna prolaznost postignuta je u školi u općine Trnovo i školama u općinama Stari Grad i Vogošća (100 posto), a najniži procent prolaznosti postignut je u školama u općini Novo Sarajevo (99,66).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *