Knjigom po glavi stanovnika na EFM radiju

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti

Knjigom po glavi stanovnika

Povodom “Dana Knjige”, u četvrtak 23. aprila 2015. godine, Studentski eFM radio Sarajevo će ugostiti ljubitelje pisane riječi. Gosti – voditelji će ispuniti program čitanjem knjiga, pripovjetki, te priča po slobodnom izboru. Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su na taj dan 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare, a sama zamisao zasniva se na katalonskom običaju poklanjanja knjiga i ruža na dan Svetog Jurja.

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu – UNESCO, obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava uz pomoć brojnih izdavača, knjižara, učitelja i stručnjaka za komunikacije. UNESCO želi svakoga, a posebno mlade, potaknuti na čitanje te promicati izdavaštvo i zaštitu intelektualnog vlasništva putem zaštite autorskih prava. Odluka o obilježavanju Svjetskoga dana knjige i autorskih prava donesena je na Općoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine.

Četvrtak 23. aprila 2015. godine. Knjige se čitaju na 95.2 MHz ili na EFM.ba. Svi su pozvani pridružiti se u obilježavanju “Dana Knjige” na EFM radiju, kao i da doprinesu čitanjem djela po vlastitom izboru.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *