Konačno završeno popločavanje Ferhadije

Završeno je postavljanje ploča na dijelu Ulice Ferhadija je, dok će fugovanje i impregnacija ploča biti gotovi do kraja sedmice, čime će u potpunosti biti okončan projekat rekonstrukcije drugog dijela najprometnije ulice u Bosni i Hercegovini.

Završeno popločavanje Ferhadije (Sarajevo, 16. maj 2013)
Završeno popločavanje Ferhadije (Sarajevo, 16. maj 2013)

Rekonstrukcija drugog dijela Ferhadije (od Ekonomskog fakulteta do Apoteke Stari Grad, kod Katedrale) počela je 18. marta, 2013. godine i podrazumijevala je zamjenu vodovodne mreže i postavljanje novih priključaka, plinskih instalacija s priključcima, oborinske kanalizacije i šahtova, polaganje instalacija za internet mrežu, kao i instalacija BH Telecoma. Izbetonirana je nova podloga i postavljene su nove ploče. Rok za završetak radova je 1. juni 2013. godine.

Dio ulice na kojem su izvođeni radovi, posljednji put je rađen 1982. godine, kada su postavljene ploče koje su tu stajale do početka radova. Ferhadija je bila asfaltirana saobraćajnica sa pločnicima sa obje strane sve dok 1982. godine nije izvršeno popločavanje kompletne Ferhadije. Od tada, pa do 2012. godine, kada je Općina Stari Grad uradila rekonstrukciju Ferhadije od Tržnice do Ekonomskog fakulteta, na ovom dijelu ulice nije se ništa radilo.

Po okončanju svih radova u Ferhadiji, će početi uređenje trga oko Katedrale. Kompletan Trg Fra Grge Martića će biti asfaltiran, postavit će se novi ivičnjaci i slivne rešetke.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *