Konferencija o zaštiti intelektualnog vlasništva

intelektualno vlasništvoU Sarajevu će u ponedjeljak biti održana Konferencija o zaštiti intelektualnog vlasništva, a dobrodošlicu tužiocima, pripadnicima agencija za provođenje zakona i poslovnim predstavnici iz cijelog Balkana na svečanom otvaranju poželjeće ambasador SAD u BiH Charles English.

U saopštenju Američke ambasade se navodi da je zaštita intelektualnog vlasništva od ključnog značaja za tehnološke inovacije, ekonomski rast i održivi razvoj regiona, a prisustvo učesnika iz zemalja cijelog Balkana pokazuje rastuću zabrinutost za ovu ekonomsku prijetnju.

Održavanje konferenicije o zaštiti intelektualnog vlasništva u Sarajevu sponzorišu Kancelarije za patente i žigove SAD – USPITO i BiH – BPTO i Kancelarija za intelektualno vlasništvo Velike Britanije – UKIPO.

Predavači iz USPTO, UKIPO, BPTO te ostali predstavnici regionalnih agencija nadležnih za provođenje zakona, kao i predstavnici poslovne zajednice podijeliće svoja iskustva posredstvom predmetnih studija i razgovorom o najboljim praksama za borbu protiv piraterije, navodi se u saopštenju.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *