Konvoj je s nama već dvadeset godina. Dođite na dernek!

Na putovanju od dvadeset godina najviše smo voljeli kada nam se putevi isprepliću u direktnom kontaktu sa publikom

Konvoj na koncertu

Koncertom, koji će biti održan u sarajevskom klubu Cinemas Sloga, u nedjelju, 14. avgusta 2016. od 22 sata, kultni sarajevski bend KONVOJ će obilježiti dvije decenije svog djelovanja na pop-rock sceni, javlja vrijedna ekipa EFM radija. Konvoj će ovu priliku iskoristiti da svojoj publici predstaviti najbolje od onoga što su stvarali u proteklih dvadeset godina, a što je zapisano na pet studijskih albuma.

Iza sarajevskog Konvoja su desetine koncerata, humanitarnog rada, televizijskih i radio nastupa, dok su glavni protagonisti benda Hamdija Hamo Salihbegović i Nedžad Merdžanović često bivali i autori pozorišne i filmske muzike.

‘Na putovanju od dvadeset godina najviše smo voljeli kada nam se putevi isprepliću u direktnom kontaktu sa publikom jer jedino tada su albumi i pjesme dobivali specifičnu težinu i smisao. Zapravo publika je jednim dijelom i odgovorna što trajemo ovoliki broj godina iako smo svi u bendu ‘zaraženi’ muzikom od najmanjih nogu.’, kaže Hamo, najavljujući vrhunski koncert uz poziv publici da ‘ponovi gradivo’ prije nedjeljnog dolaska u Cinemas Slogu.

Ovim koncertom Konvoj će zaokružiti promociju albuma ‘Mimosvijet’ i otvoriti vrata za nove ideje kao putokaz za nove muzičke izazove: ‘Najbitnije je da u nama još svira i sve dok je tako dobro je. Od LJUBAV IMA RAZLOGE, UZALUD RIJEČI, JA NE ZNAM KO SI TI, preko EVERGREENA, KOMŠIJE, OGRAISANE, pa sve do posljednjih hitova O SLOBODI, RADOST I VESELJE, LUDNICA i mnogih drugih, kroz tekstove i muziku koje smo stvarali svjedoci smo jednog vremena i raduje nas što već sad znamo da nam dolaze oni koji su bili uz naše početke, ali i njihova djeca. To je dokaz da sve što radimo traje i ima smisla, zato dođite da slavimo dane ove.’, poručuje Nećko.

‘KONVOJ se zahvaljuje svima koji su bili s nama i koji su na svoj način doprinijeli našem uspjehu i trajanju već dvije decenije. Pozivamo sve da dođu na koncert da s zajedno slavimo muziku i ljubav.’, poručuju Hamdija Salihbegović, Nedžad Merdžanović, Bojan Crnogorac i Ahmo Osmić.

Ulaznice za koncert možete kupiti u klubu Cinemas Sloga i na blagajni BKC-a.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *