Likovno-kreativne radionice za najmlađe u Centru

U prostorijama Mjesne zajednice BREKA-KOŠEVO II održana je likovno-kreativna radionica namijenjena najmlađim stanovnicima sa područja ove mjesne zajednice.

Likovno-kreativne radionice za najmlađe (Sarajevo, 7. april 2016)

Cilj održavanja likovno–kreativnih radionica je kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i sticanje novih znanja putem igre i zabave, te oslobađanje kreativnog potencijala iz domena likovnog izražaja, razvijanje mašte i radoznalosti. Četiri planirane radionice će se održavati jednom sedmično, svake srijede u terminu od 12 do 13 sati, a nakon završetka radionica, najbolji radovi će biti postavljeni na izložbi, koja će biti otvorena u periodu obilježavanja Dana Općine Centar, od 2. do 9. maja 2016. godine.

Kako bi se svakom djetetu pridala posebna pažnja, te kako bi se razotkrile njihove kreativne mogućnosti, broj djece u grupi ograničen na deset polaznika. Sadržaj radionica je raznolik, radi se sa plastelinom, tjesteninom, pastelnim bojama… Teme su odabrane unaprijed utvrđenim postupcima, kao i odgovarajuće likovne tehnike. Sav potreban materijal polaznicima je obezbijeđen na radionici.

Likovno-kreativne radionice za najmlađe organizuju Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar, Savjet Mjesne zajednice BREKA-KOŠEVO II i Komisija Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *