LUT FEST 2012: Male forme, veliki dometi

U periodu od 14-18. maja održavao se 13. međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu LUT FEST 2012. u Istočnom Sarajevu, pod motom „Male forme, veliki dometi“.

LUT FEST 2012
LUT FEST 2012
Na festivalu su učestvovali teatri iz Jerusalema, Istanbula, Slivena, Sofije, Ljubljane, Minhena i Novog Sada. Iz Bosne i Hercegovine tu su bili Dječije pozorište Banja Luka, Pozorište lutaka Mostar i Studio lutkarstva Sarajevo.

Patuljak vam priča

Studio lutkarstva Sarajevo je ove godine učestvovao s predstavom Ahmeta Hromadžića „Patuljak nam priča“, koja je na 19. susretima pozorišta BiH u Bugojnu višestruko nagrađena: za režiju Dubravka Zrnčić-Kulenović, za lutke Danijela Madacky i Adisa Vatreš, solistički lutkarsko-glumački nastup Jasminka Požek Božuta i za muziku Ivan Vrhunc.

Ovaj put „Patuljak nam priča“ osvaja nagradu dječijeg Žirija kao najbolja predstava što je veliko priznanje svima onima koji su svih ovih 15 godina gradili i stvarali Studio lutkarstva Sarajevo i bili kreatori produkcije koja je uvijek bila namjenjena djeci kao ravnopravnom suigraču u lutkarskoj igri.

Od Stručnog žirija kao za najbolje gluačko ostvarenje nagrađena je Jasminka Požek-Božuta, kao i kompozitor Ivan Vrhunc za muziku.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *