Maloljetničku delinkvenciju riješiti na nivou BiH

Obezbjeđenje političke volje za provođenje aktivnosti predviđenih Strategijom protiv maloljetničkog prestupništva u Bosni i Hercegovini.

Zaustavimo nasilje nad djecom

Parlament BiH kao najviša zakonodavna institucija treba da nađe modus za rješavanje pitanja maloljetničke delinkvencije na nivou BiH, preporuka je Ministarske konferencije o provođenju Strategije protiv maloljetničkog prestupništva u BiH, koja je održana u Sarajevu.

Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Slavko Marin rekao je da će Koordinaciono tijelo za implementaciju ove strategije i Ministarstvo pravde BiH ponovo inicirati da se pristupi usvajanju zakona o sprečavanju maloljetničke delinkvencije na nivou BiH, za čije usvajanje do sada, kako je naveo, nije bilo političke volje.

Na konferenciji, čiji je cilj bio obezbjeđenje političke volje za provođenje aktivnosti predviđenih Strategijom, učestvovali su predstavnici kantonalnih ministarstava pravde i rada i socijalne politike u Federaciji BiH, entitetskih ministarstava pravde i unutrašnjih poslova, policijskih struktura koji se bave maloljetničkim prestupništvom, resornih državnih ministarstava, UNHCR i OEBS .

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *