Mostarska rock škola u Sarajevu

U nedjelju 21. decembra 2014. godine od 19 sati, u sklopu Sarajevo Holiday Marketa, svoj rad će predstaviti prezentirati Mostar Rock School. Ovo će ujedno biti i prvi put da škola promoviše svoj rad u Sarajevu koncertnom aktivnošću.

Mostar Rock School
Mostar Rock School

Pubika u Sarjaevu će imati priliku poslušati tri benda: Parlament i Floridus, koji djeluju u sklopu Mostar Rock School, kao i jednu session formaciju koja je odabrana isključivo za ovaj koncert.

Mostar Rock School
Mostar Rock School

Band Floridus je osvojio prvo mjesto na Jaeger Music Night takmičenju 2013. godine, gdje su osvojili snimanje albuma u studiu Skirlibaba, a upravo na ovom koncertu će premijerno izvesti pjesme, koje će se naći na njihovom debitantskom albumu.

Mostar Rock School

Mostar Rock School je program koji postoji već tri godine i godišnje servisira preko 100 mladih muzičara. Polaznici škole su uglavnom iz Mostara i okoline, ali jedan broj polaznika, koji pohađa program škole, dolazi iz drugih gradova Bosne i Hercegovine. Rock škola je jedna od obaveznih outreach aktivnosti Koledža Ujedinjenog Svijeta – Mostar (pet polaznika iz inostranstva također pohađaju program Rock škole).

Mostar Rock School
Mostar Rock School

Programske aktivnosti se održavaju u prostorijama MC Pavarotti gdje škola nudi obrazovni progam kroz individualne sate na dnevnoj bazi, kao i programe kombiniranih sati i session bendova koji rade na zadatim glazbenim temama. Škola organizira i predavanja na teme iz muzičke industrije, poslovanja i teorije. Tu su i radionice sa gostujućim poznatim ličnostima iz muzičkog svijeta, uz organizaciju koncerata i snimanja za istaknute bendove i session formacije.

Mostar Rock School
Mostar Rock School

Pored obrazovnog programa, Mostar Rock School je i mjesto susreta i saradnje, koje nudi svoju infrastukturu (potpuno opremljene muzičke prostorije) za vježbanje i probe svim zainteresovanim muzičarima i bendovima iz Mostara i okoline.

Floridus (Mostar Jaeger Music Nights 2013)

Tokom jedne programske godine, Mostar Rock School održi preko 2.500 školskih sati individualne i kombinovane nastave za bubnjeve, bass gitaru, električnu gitaru, klavijature i vokal, a kroz svoj Session bands program predstavlja i do 70 bend-formacija. Iz Session band programa se obično rađaju budući bendovi na inicijativu polaznika, koji zatim prelaze u Band coach program, koji se fokusira isključivo na autorski rad mladog benda. Pomenuti band Floridus je nastao upravo kroz jedan ovakav proces unutar školske godine 2012/2013.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *