Na Velikom polju predstavljen omladinski hostel

U organizaciji Ferijalnog saveza BiH u subotu je na Velikom polju na Igmanu predstavljen omladinski hostel “Feri”, prvi obnovljeni turistički objekt u opštini Hadžići, sa tri zvjezdice i kapaciteta 126 ležaja. Iz Ferijalnog saveza BiH, koji je investitor projekta, kažu da hostel “Feri” predstavlja odgovor na veliku potražnju za smještajnim kapacitetima na Igmanu za mlade ljude, učenike, studente, te sportske ekipe iz BiH i inozemstva.

“Značaj ovog objekta koji ne posluje isključivo na komercijalnoj osnovi, posebno je razvoj omladinskog turizma na lokalitetu Igmana, ali ne samo zimskog nego i ljetnog, korištenjem niza pratećih sadržaja i potencijala koje pruža olimpijska planina Igman. Cilj je da ovaj objekt bude u funkciji tokom cijele godine. Za mjesec od otvaranja objekta posjetili su nas mladi iz čak 15 zemalja.”, rekao je Nijaz Skenderagić, predsjednik Ferijalnog saveza Bosne i Hercegovine.

Ferijalni savez BiH djeluje od 1952. godine, uspješno realizujući mnogobrojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ekologije, te turizma, a jedan od takvih je i projekt “Upoznaj domovinu da bi je više volio”. Stotine hiljada mladih učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola, studenata, kao i drugih kategorija stanovništva su kroz ovaj projekt imali priliku posjetiti i vidjeti brojne gradove, kulturno-historijske znamenitosti, prirodne, ekološke, privredne i turističke ljepote i vrijednosti širom BiH.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *