Na proljeće nastavak izgradnje mosta kod Likovne akademije

Razgovarano o nastavku izgradnje pješačkog mosta čiji je završetak planiran u aprilu 2012. godine

Radovi na mostu Radićeva – Likovna akademija
(Sarajevo, oktobar 2011)

U Općini Centar – koja je investitor projekta izgradnje pješačkog mosta Radićeva – Akademija likovnih umjetnosti, održan je sastanak predstavnika Općine sa izvođačima radova, nadzorom projekta te autorima nagrađenog idejnog projekta, na osnovu kojeg je urađen glavni izvedbeni projekt izgradnje pješačke komunikacije koja će povezivati dvije obale Miljacke.

Na sastanku je razgovarano o nastavku izgradnje pješačkog mosta – u što je Općina uložila oko dva miliona maraka, a čiji je završetak planiran u aprilu ove godine.

Posebno je bilo riječi o tehničkim detaljima vezanim za oblogu mosta, hidroizolaciju, odvodnju oborinskih voda…

Kako je predviđeno projektom, širina mosta je na početku i kraju četiri, a u sredini osam metara.

Također je planirano postavljanje metalnog rukohvata i ograde od ojačanog stakla, te će po gazištima i krovu mosta biti postavljene aluminijske ploče – talpe.

Predviđeno je postavljanje LED rasvjete u rukohvatu ograde, u aluminijskim pločama na luku mosta te u podu na početku i kraju mosta.

U dosadašnjem toku radova obavljeno je betoniranje armirano-betonskih stubova za nosače mosta na koje će biti postavljena čelična konstrukcija te je okončano izmještanje priključaka komunalne infrastrukture.

U pripremi je čelična konstrukcija mosta čije je postavljanje planirano sa poboljšanjem vremenskih prilika, odnosno na proljeće 2012. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *