Najava sanacije klizišta u ulici Kaptol

Stvaranje kizišta zbog loše održavane komunalne infrastrukture, posebno kanalizacije

Ulica Kaptol, Sarajevo
Pogled uz ulicu Kaptol, Sarajevo
Zavod za geotehniku i fundiranje Građevinskog fakulteta u Sarajevu završio glavni projekt sanacije klizišta u Ulici Kaptol 14-32.

U toku je raspisivanje javnog poziva za odabir izvođača radova, nakon čega slijedi sanacija klizišta Kaptol, čije se okončanje očekuje tokom ove građevinske sezone.

Prema projektu je predviđena kompletna sanacija komunalne infrastrukture: vodovodne i kanalizacione mreže (fekalna i oborinska kanalizacija) i drenažnog sistema.

Pored navedenog će biti sanirana i javna rasvjeta kao i stepenište sa okolnim odmorištima gdje će biti postavljene nove klupe za odmor.

Ulica Kaptol, Sarajevo
Pogled niz ulicu Kaptol, Sarajevo
Uzrok nastanka klizišta je loše održavana infrastruktura komunalnih priključaka posebno kanalizacije, zbog čega je došlo do propadanja kamenih stepenica – što predstavlja opasnost za prolaznike, kao i za okolne stambene objekte i stanare zgrada sa obje strane stepeništa.

Za realizaciju i nadzor projekta sanacije klizišta u Ulici Kaptol angažovan je Zavod za izgradnju KS na osnovu prošlogodišnjeg ugovora sa Općinom Centar.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *