Retrospektivna izložba Alije Hafizovića Hafa u Collegium artisticumu

Retrospektivna izložba Alije Hafizovića Hafa povodom 45 godina rada se održava u Sarajevu od 15. do 30. marta 2012. godine

Alija Hafizović Haf
Alija Hafizović Haf
U sarajevskoj galeriji Collegium artisticum postavljeno je oko devedeset eksponata s osam samostalnih i tri grupne izložbe. Uz njih će biti izloženi i radovi drugačijeg izričaja (multimedij, art concept, instalacija).

Katalog/knjiga ove izložbe u povodu godišnjice osim bogatog vizualnog materijala sadrži tekstove Sulejmana Boste, Nives Marvin i izvode iz kataloga prošlih izložbi na kojima je umjetnik učestvovao tokom svog dugogodišnjeg bavljenja slikarstvom.

Alija Hafizović Haf, multimedijalni umjetnik, novinar, karikaturist, grafički dizajner, slikar, autor i reditelj pozorišnih djela, pisac priča i humoreski, radiodrama i televizijskih drama, odlučio je da očima posmatrača ponudi ono što je radio u proteklih četrdeset i pet godina stojeći pred štafelajem ili sjedeći za crtaćim stolom.

Alija Hafizović Haf je do sada izlagao na 40 samostalnih i na više od 60 grupnih izložbi u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj. Srbiji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Luksemburgu, Emiratima i Turskoj.

Nagrađivan je za grafički dizajn, novinske priče, radiodrame i za teatarski eksperiment. Član je ULUPUBiH-a (Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Bosne i Hercegovine) i ULUBiH-a (Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine) i ICOGRADA.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *