Napredak vraća Trebević Sarajlijama

Multimedijalni “Napretkov” dom na Trebeviću, čija je izgradnja u završnoj fazi, biće predstavljen javnosti na prigodnoj svečanosti koja će biti organizovana 5. jula 2011. godine.

Napretkov multimedijalni dom na Trebeviću
Napretkov multimedijalni dom na Trebeviću
“Riječ je o javnoj promociji doma, a dom će zvanično početi s radom početkom jeseni, kada svi radovi u potpunosti budu završeni.” saopštio je Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”.

Uređenje doma je pri kraju. Građevinski radovi, koji su obuhvatili i završetak elektroinstalacija, popločavanje terase, te keramičke i molerajske radove, su završeni, dok je u toku uređenje resorana i konferencijske dvorane.

Dom će služiti za različite namjene: sastanke, seminare, simpozije, likovne kolonije, okupljanje planinarskih društava te za rad sa studentima i stipendistima. Ponuditi će smještaj u tri apartmana, te 40 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Kapacitet objekta će biti obogaćen i kuhinjom, kafićem, restoranom, salom za sjednice i druge događaje s 50 do 60 mjesta, kao i bibliotekom.

Napretkov multimedijalni dom na Trebeviću
Napretkov multimedijalni dom na Trebeviću
“Za dom nismo uspjeli riješiti javni vodovod, za koji smo izradili izvedbeni projekt, ali nismo mogli dalje jer bi to još dvije godine produžilo realizaciju projekta. S obzirom da smo kupili još jedan dio zemlje iznad doma gdje postoji prirodni izvor, imaćemo vlastitu vodu.”, istakao je Franjo Topić.

Dom će biti otvoren svim ljubiteljima prirode, a moto je Napredak vraća Trebević Sarajlijama, koji je nekada bio centralno izletište u glavnom gradu BiH.

“Nadamo se da ćemo ovim projektom potaknuti oživljavanje Trebevića – da se što prije izgradi žičara, uvede autobuska linija za ovo izletište i privuče što već broj ljudi.”, napominje Topić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *