Napredak vraća Trebević Sarajlijama

Dom će služiti za različite namjene: sastanke, seminare, simpozije, likovne kolonije, okupljanje planinarskih društava te za rad sa studentima i stipendistima

Napretkov multimedijalni dom na Trebeviću

Multimedijalni “Napretkov” dom na Trebeviću, čija je izgradnja u završnoj fazi, biće predstavljen javnosti na prigodnoj svečanosti koja će biti organizovana 5. jula 2011. godine.

“Riječ je o javnoj promociji doma, a dom će zvanično početi s radom početkom jeseni, kada svi radovi u potpunosti budu završeni.” saopštio je Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”.

Uređenje doma je pri kraju. Građevinski radovi, koji su obuhvatili i završetak elektroinstalacija, popločavanje terase, te keramičke i molerajske radove, su završeni, dok je u toku uređenje resorana i konferencijske dvorane.

Dom će služiti za različite namjene: sastanke, seminare, simpozije, likovne kolonije, okupljanje planinarskih društava te za rad sa studentima i stipendistima. Ponuditi će smještaj u tri apartmana, te 40 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Kapacitet objekta će biti obogaćen i kuhinjom, kafićem, restoranom, salom za sjednice i druge događaje s 50 do 60 mjesta, kao i bibliotekom.

Franjo Topić

“Za dom nismo uspjeli riješiti javni vodovod, za koji smo izradili izvedbeni projekt, ali nismo mogli dalje jer bi to još dvije godine produžilo realizaciju projekta. S obzirom da smo kupili još jedan dio zemlje iznad doma gdje postoji prirodni izvor, imaćemo vlastitu vodu.”, istakao je Franjo Topić.

Dom će biti otvoren svim ljubiteljima prirode, a moto je Napredak vraća Trebević Sarajlijama, koji je nekada bio centralno izletište u glavnom gradu BiH.

“Nadamo se da ćemo ovim projektom potaknuti oživljavanje Trebevića – da se što prije izgradi žičara, uvede autobuska linija za ovo izletište i privuče što već broj ljudi.”, napominje Topić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *