Narodno pozorište Sarajevo: U susret novoj sezoni

Narodno pozorište Sarajevo: U susret novoj sezoni 2017/18
Narodno pozorište Sarajevo: U susret novoj sezoni 2017/18

Povodom početka nove sezone u sarajevskom Narodnom prenosimo obraćanje direktorice Narodnog pozorišta Sarajevo Marijele Hašimbegović:
‘Poštovana publiko, poštovaoci pozorišne umjetnosti, nova umjetnička sezona 2017/18. postavlja pred nas velike zadatke i projekte u čiju realizaciju ulazimo sa posebnom predanošću, jer ste nas vi, draga naša publiko, zadužili svojim ogromnim povjerenjem. U proteklim sezonama dosegnuli smo visoke umjetničke standarde i sada ih trebamo održavati, raditi još bolje i više djelujući kroz kolektivni čin stvaranja i otvaranja novih i drugačijih kreativnih prostora koji će održati svojevrsnu umjetničku nit stvorenu između vas, poštovana publiko, i Narodnog pozorišta Sarajevo.
I ova sezona će odisati entuzijazmom, spremnošću za dodatnim naporima u realizaciji pozorišnog repertoara koji će predstaviti naše pozorište kroz jedinstven estetski doživljaj, kroz novu komunikaciju između realnog i imaginativnog, realizma i apstrakcije, a u kombinaciji klasičnih i savremenih domaćih i stranih djela!!! Najbolji umjetnici regije – reditelji, koreografi i drugi, sarađivat će sa nama i kreirati inspirativna rješenja novih naslova, sa ciljem da nas povedu u svijet novih i zanimljivih predstava koje ćete sigurno voljeti, a koje će obogatiti naš premijerni program i podići ljestvicu našeg umjetničkog standarda za podiok više!!!

Svjesni smo odgovornosti da putem našeg djelovanja vladamo najmoćnijim instrumentom kojem službujemo u cilju oplemenjivanja ljudskih duša i stvaranja nekog boljeg i ljepšeg svijeta, a svakodnevnica u kojoj živimo podstiče nas da pratimo nove izazove i djelujemo još bolje i glasnije.
Naši ciljevi su usmjereni ka promociji pozorišne umjetnosti, očuvanju identiteta našeg kulturnog naslijeđa, promociji naših izvrsnih umjetnika, edukaciji mladih umjetnika i naše najmlađe publike, stvaranju ambijenta i kreativnog prostora koje vi, draga publiko, osjećate kao vaše mjesto susreta.
Sretna nam nova umjetnička sezona, i neka nam donese puno radosti!!!’, poručila je direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Hašimbegović povodom početka nove umjetničke sezone u najvećem sarajevskom pozorištu, a svečano otvarenje sezone 2017/2018. je u petak, 15. septembra 2017. godine u 19 sati i 30 minuta, predstavom KNEGINJA ČARDAŠA.

Saznajte šta će se sve dešavati u septembru u sarajevskom Narodnom.. =>

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *