Nerješivost statusa ruševine na Katedrali

Zgrada stambeno-poslovnog objekta ‘Feroelektro’, koji se nalazi u neposrednoj blizini sarajevske Katedrale, koja je uništena za vrijeme opsade Sarajeva, ni do danas nije obnovljena, te stoji kao jedan od razrušenih objekata što posjeća na ratna razaranja Sarajeva.

Razrušena zgrada ‘Feroelektro’ skoro dvije decenije predstavlja ruglo u strogom centru Sarajeva

Informacija o aktivnostima u vezi s rješavanjem statusa te zgrade u ulici Mula Mustafe Bašeskije 16 biće razmatrana na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo. Raspravu o pitanju statusa zgrade ‘Feroelektro’ predložio je općinski načelnik na sjednici Kolegija 9. januara. Vrlo je vjerovatno da ugovor o statusu ovog objekta neće biti moguće pripremiti, ali će Općinsko vijeće biti upoznato, u formi informacije, o trenutnim aktivnostima o tom pitanju.

Posljednja u nizu aktivnosti o pitanju objekta ‘Feroelektro’ je sastanak održan 6. januara između predstavnika Općine Stari Grad Sarajevo i etažnog vlasnika Zlatka Krainovića i njegovih predstavnika te punomoćnika jednog od nosilaca stanarskog prava (Vladimir Šimunović). Na sastanku je konstatovano da su približeni stavovi obje strane za postizanje konačnog dogovora. Međutim, Zlatko Krainović i njegovi predstavnici su, kako se navodi u Informaciji za sutrašnju sjednicu Općinskog vijeća, na tom sastanku usmeno iznijeli nove momente koji bitno utiču na elemente ugovora. Krainović je naveo da je potrebno da prethodno izvrši konsultacije s bankama kao budućim kreditorima i da će trebati više vremena da pripremi pismeni prijedlog. Nakon toga nije dostavio pisani prijedlog, odnosno zahtjev u pogledu izmjena elemenata ugovora.

Ukoliko u naknadno ostavljenom roku Zlatko Krainović ne podnese pisani prijedlog, općinski načelnik će za narednu sjednicu Općinskog vijeća planiranu za februar pripremiti odgovarajući prijedlog o pitanju daljnjih aktivnosti u rješavanju statusa objekta +Feroelektro’.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *