Novom Gradu Sarajevo donirani ultrazvučni aparati i sanitetsko vozilo

Pacijentice Novog Grada, zahvaljujući donaciji Gradske uprave, neće više morati ići u druge domove zdravlja na ultrazvučni pregled dojke, jer su u ponedjeljak Saraj-Polje i Otoka dobili po jedan aparat sa tri sonde.

Midhat Kurtović

Direktor Javne ustanovke Dom zdravlja Kantona Sarajevo, Slobodan Trninić zahvalio se Gradu i na doniranom sanitetskom vozilu, kediju, za patronažnu službu DZ Novi Grad-Otoka. I vozilo je jučer na ovoj svečanosti u Domu zdravlja Novi Grad predato na upotrebu.

“Svrha im je prevencija i detekcija karcinoma dojke, ali i svih ginekoloških karcinoma. Pacijenti neće šetati i ići prema nama, već mi prema njima. Dom zdravlja Novi Grad do sada nije imao ovaj aparat i ovom donacijom, vrijednom 66 hiljada KM, riješili smo i lokalitet Saraj-Polja”, izjavio je Midhat Kurtović, direktor Zavoda za zaštitu žena i materinstva.

Gradonačelnica Semiha Borovac je istakla da im je, zaokružujući ovaj projekat i donaciju aparata, cilj bio veća sigurnost, te preventivno djelovanje, a brinući se i o zdravlju starijih građana uprava Grada želi zadržati status u mreži zdravih gradova.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *