Obilježavanje stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj

Ne očekuju se nikakva dešavanja koja bi mogla poremetiti skup.

Kolona JNA prolazi Dobrovoljačkom ulicom
(Sarajevo, 3. maj 1992)

Pododbor za obilježavanje značajnih datuma Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i ove je godine odlučio obilježiti godišnjicu stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo će poduzeti sve aktivnosti da skup, kojim će biti obilježena 19. godišnjica stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici, prođe u najboljem redu”, saopštio je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, dodavši da su ispunjeni su svi formalno-pravni uslovi za održavanje skupa 3. maja 2011. godine.

Organizator je na nedavnom sastanku od čelnika MUP-a dobili sve upute kako trebaju postupiti u vezi s organizacijom skupa u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju.

Policijski komesar Vahid Ćosić formirao je štab akcije koji će koordinirati aktivnostima osiguranja skupa. Na području grada i kantona, kao i mjestu okupljanja, će biti angažovan veći broj policijskih službenika: “Ne očekuju se nikakva dešavanja koja bi mogla poremetiti skup. MUP KS nije dobio nikakve druge zvanične najave za okupljanje istoga dana, obzirom na to da su prošle godine događaje od 2. i 3. maja obilježili i pripadnici Udruženja “Bosnae – Zelene beretke” te Saveza udruženja “Patriotske lige” KS.”

Organizatori su zatražili da centralno mjesto obilježavanja ne bude niže od mosta Drvenija kao prošle godine, već u ulici Hamdije Kreševljakovića na mjestu stradanja vojnika. U dogovoru s organizatorima su predviđene dvije moguće lokacije obilježavanja.

“Policija ne odobrava održavanje skupa, on se organizuje u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima ukoliko su ispunjeni svi uslovi. MUP ga može samo zabraniti ili prekinuti, ukoliko ima saznanja da može doći do nekih neželjenih posljedica.”, naglašava Nefić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Jedan odgovor na “Obilježavanje stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj”

  1. Ne mogu da shvatim važnost njenih pitanja. Da li ih ona postavlja ili joj govore šta da pita, potpuno je svejedno, prava budalaština.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *