Obnova tunela na Ciglanama

tuneli na Ciglanama, SarajevoRekonstrukcija će obuhvatiti zamjenu dotrajalih ivičnjaka i rasvjete, odvoz smeća, sanaciju kolovoza i zidova uništenih granatiranjem

U saradnji sa Općinom Centar, Direkcija za ceste uskoro bi kao nosilac projekta mogla početi obnovu tunela na Ciglanama. Ovo je za Oslobođenje potvrdio i direktor Direkcije Adem Zolj, dodajući kako će radovi obuhvatiti i rekonstrukciju pješačkih staza i kolovoza, te zamjenu dotrajale rasvjete.

– Zavod za izgradnju Kantona će zadužiti firmu koja je prije 5-6 godina uradila rasvjetu u tunelu da je pregleda i popravi one sijalice koje nisu u funkciji, napomenuo je Zolj.

Od Dženite Bogunić, savjetnice u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, saznali smo kako je Općina za ovaj projekt izdvojila oko 50 hiljada KM.

– Znamo da su iz Direkcije uputili zahtjev Ministarstvu prometa i komunikacija Kantona u vezi sa odobrenjem izmjena saobraćaja u tunelu. Od Ministarstva i zavisi da li će doći do potpune obustave na tom dijelu ili će vozila biti propuštana naizmjenično, kazala nam je Bogunić, te dodala kako je to jedini uslov koji se čeka kako bi radovi počeli.

Direkcija je izabrala i izvođača radova, firmu AME iz Breze, a radnici će biti zaduženi da pored obnove kolovoza, oštećenih ivičnjaka i staza, obnove i zidove tunela uništene granatiranjem, operu ih pod pritiskom… U sklopu projekta odvući će se i otpad nakupljen u nišama tunela.

piše: Jelena Milanović

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *