Odluka o imenovanju Organizacionog odbora 13. EYOWF-a

Na EYOWF-u 2017 će učestvovati takmičari iz četrdeset devet evropskih zemalja, takmičeći se u osam sportskih disciplina.

Ivo Komšić

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, Siniša Kisić potpisali su Odluku o imenovanju članova Organizacionog odbora za održavanje 13. Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade 2017. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Samardžija već je potpisao ovu odluku, ali zbog službenog puta nije prisustvovao ceremoniji održanoj u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH u Zetri.

Potpisivanju su prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović, predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, te drugi potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH, Izet Radžo.

‘Vjerujem da ćemo svi zajedno ispuniti obaveze i pripremiti se kako bi uspješno organizovali Olimpijadu mladih. Formiran je Organizacioni odbor uz saglasnost gradova Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te uz podršku Olimpijskog komiteta BiH.’, potvrdio je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, dodavši da se radi o velikom tijelu, kojeg čine predstavnici relevantnih institucija gradova Sarajeva i Istočnog Sarajeva i institucija BiH.

Miroslav Lučić

Sljedeći korak je formiranje Izvršnog odbora, sa pododborima i komisijama, čija će nadležnost biti operativni dio organizacije 13. Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade 2017.

‘Ovaj sportski događaj predstavlja veliku priliku da pokažemo Evropi i svijetu da će dva partnerska grada, Sarajevo i Istočno Sarajevo, u saradnji sa OK BiH, ovaj posao uraditi kvalitetno na dobrobit svojih građana. Već smo dokazali da znamo i možemo organizovati velika takmičenja poput Zimskih olimpijskih igara ‘84. Ujedno, ovaj projekat je dobra prilika za saradnju i razvoj oba grada, kad je riječ o sportsko-rekreativnim i turističkim resursima koje posjeduju i Sarajevo i Istočno Sarajevo.’, izjavio je Miroslav Lučić, predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo.

Zimski olimpijski festival za mlade – EYOWF, jedna je od najznačajnijih i najzahtjevnijih manifestacija poslije Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, koju će Olimpijski komitet Bosne i hercegovine podržati. Velika je odgovornost na gradovima, entitetima i državi, koja mora biti pokrovitelj i nosilac određenih aktivnosti s ciljem vlastite promocije, gradova Sarajeva i Istočnog Sarajeva, sporta i mladosti.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *