Okončana sanacija Latinske ćuprije

Sanacija Latinske ćuprije je i doprinos Općine Stari Grad obilježavanju 100. godišnjice atentata na Franca Ferdinanda

Zamijenjene ploče i rekonstruisana Latinska ćuprija
Zamijenjene ploče i rekonstruisana Latinska ćuprija

Radovi na sanaciji parterne površine mosta – Latinska ćuprija završeni su protekle sedmice, i to prije zvaničnog roka za završetak radova koji je, prema ugovoru, iznosio 40 dana. Na mostu je urađena demontaža oštećenih kamenih ploča, izrađene su i postavljene nove, čime je jedan od najljepših sarajevskih mostova ponovo vraćen na puno korištenje građanima.

Većina ploča na mostu bila je oštećena tokom zimskih mjeseci zbog korištenja soli za posipanje, pa je intervencija bila neophodna. Tokom izvođenja radova, saobraćaj pješaka preko mosta nije bio obustavljen, s obzirom da su se radovi izvodili etapno i jedna strana mosta je uvijek bila prohodna. Projekat sanacije je urađen u saradnji sa Zavodom za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo.

Sanacija Latinske ćuprije počela je 8. jula 2013. godine, a prethodilo joj je potpisivanje Ugovora o tekućem održavanju i sanaciji parterne površine mosta Latinska ćuprija, 24. juna, 2013. godine. Sanacija Latinske ćuprije je i doprinos Općine Stari Grad obilježavanju 100. godišnjice atentata na Franca Ferdinanda. Ranije je realizovana sanacija Višegradske kapije i bedema, te uspješno završena prva faza sanacije Saburine kuće.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *