Ombdusmen za ljudska prava prijetio metkom u čelo pa prijavio neovlašteno snimanje

Iako su svi vidjeli i čuli prijetnje smrću koje je dobio novinar magazina 60 minuta Damir Kaletović, apsurdno je i tragikomično da se u zgradi Okružnog tužilaštva Banja Luka, umjesto bivšeg obudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine Vitomira Popovića, našao novinar Damir Kaletović.

Sat i po tužiteljica Tanja Mrđa, uz prisustvo predstavnika ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine, Kancelarije visokog predstavnika i OSCE-a, saslušavala je kolegu Damira Kaletovića.

Popović je protiv Kaletovića, zato što ga je navodno neovlašteno i bez dozvole snimao, podnio prijavu banjalučkom tužilaštvu. Damiru Kaletoviću podršku su iskazale i kolege novinari, kao i predstavnici pojedinih nevladnih organizacija.

Oni ističu da poziv za saslušanje Kaletoviću predstavlja dosad nezampamćen presedan u domaćem pravosuđu, neprofesionalan i skandolazan potez u ponašanju i djelovanju jedne pravosudno-tužilačke organizacije.

Prilikom obavljanja redovnih novinarskih zadataka bivši ombudsmen za ljudska prava Bosne i Hercegovine Vitomir Popović napao je ekipu magazina 60 minuta i novinaru Damiru Kaletoviću rekao da zaslužuje metak u čelo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *