Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2012

16. Teniski turnir ‘Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2012’ održava se od 12. do 19. augusta 2012. godine.

Tenis je sportska igra u kojoj se pomoću reketa i loptice dva ili četiri igrača nadmeću na označenom terenu. Osim što je vrlo raširen vid rekreacije tenis je i popularan sport, koji je standardno i u programu Olimpijskih igara.
Tenis je sportska igra u kojoj se pomoću reketa i loptice dva ili četiri igrača nadmeću na označenom terenu. Osim što je vrlo raširen vid rekreacije tenis je i popularan sport, koji je standardno i u programu Olimpijskih igara.
Teniski turnir ‘Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2012 – Memorijal: Namik Terzimehić i Juan Antonio Samaranch’, za tenisere i teniserke do 16 godina, održava se na teniskim terenima ‘HEAD Teniske akademije’ u Vogošći. Ovogodišnji turnir dobio je memorijalni karakter.

‘Izuzetnu čast organizatorima turnira predstavlja dolazak predsjednika Kraljevskog teniskog kluba RCT Baracelona 1899 Juana Maria Tintorea, koji će pobjednicima i ove godine uručiti pehare koje donosi kao poklon Barcelone našem turniru’, najavio je Haris Kafedžić, predsjednik Organizacionog odbora ovog turnira.

Svake godine na ovom turniru učestvuje stotinjak teniserki i tenisera, a ove godine nastupit će 116 mladih takmičara iz 19 evropskih zemalja te, po prvi put, i iz SAD, Australije i Brazila.

Prvi nositelj u konkurenciji juniora ove godine je Dušan Vukičević, dok je bh. teniser Nedim Ahmić postavljen za četvrtog nositelja. Prva nositeljica kod juniorki je Ruskinja Anna Ureke, a odmah iza nje su i naše Jelena Đordan, kao druga, i Inajda Karić, kao peta nositeljica.

U nedjelju 12. augusta 2012. godine od 9 sati su odigrani kvalifikacioni mečevi, dok će glavni turnir započeti u utorak 14. augusta od 9 sati, kada je planirano i svečano otvaranje turnira od 19:30 sati.

Četvrtfinalni mečevi se odigravaju u četvrtak 16. augusta od 9 sati, a polufinalni mečevi u petak 17. augusta od 10 sati. Finala mečevi održaće se u subotu 18. augusta 2012. godine od 10 sati, nakon čega slijedi ceremonija proglašenja pobjednika.

Zahvaljući ovom turniru stvorena je mogućnost mladim teniserima i teniserkama iz BiH da se promoviraju i pozicioniraju na evropskim rang ljestvicama, a na njemu su učestvovala velika teniska imena poput Marina Čilića, Ivana Dodiga, Mirze Bašića, Aldina Šetkića, Damira Džumhura, Mervane Jugić, Jasmine Tinjić i drugih koji su doprinijeli visokom renomeu turnira.

Ideja o turniru nastala je u saradnji sa španskim Kraljevskim klubom iz Barcelone ‘RTC Barcelona -1899’, klubom sa stogodišnjom tradicijom i svjetski poznatim igračima od kojih je trenutno najpoznatiji Rafael Nadal.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *