Otvoren 28. Sarajevski sajam knjiga

Novost ovogodišnjeg sajma je radionica, koju će voditi Jelena Kalinić, a tiče se bojanki za odrasle i anti-stres terapije.

U srijedu, 20. aprila 2016. godine, u sarajevskoj Skenderiji je otvoren 28. Sarajevski sajam knjiga, na kojem učestvuje blizu 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Turske, Saudijske Arabije, Irana, Njemačke, Švedske, Danske, Italije i drugih zemalja.

Ove godine partner-država i počasni gost Sarajevskog sajma knjiga je Republika Turska, koja će se kroz pet sajamskih dana predstaviti posebnim programom na nacionalnom štandu. Uz veliki broj panela, čitanja i predstavljanja knjiga najavljen je i dolazak velikih imena iz svijeta turske književnosti, koji će govoriti o zajedničkim istorijskim temama koje povezuju Bosnu i Hercegovinu i Tursku.

Sarajevski sajam je praznik knjige i praznik u Sarajevu. Ovogodišnji sajam se održava na 2.000 kvadratnih metara prostora koji je u potpunosti popunjen. Planirane su i posjete škola i biblioteka iz cijele zemlje. Novost ovogodišnjeg sajma je radionica, koju će voditi Jelena Kalinić, a tiče se bojanki za odrasle i anti-stres terapije.

Jedan od organizatora sajma je i izdavačka kuća ŠAHINPAŠIĆ, koja je ove godine pripremila pet promocija. Pored ostalog, će biti promovisana knjiga Zlatka Lukića BOSANSKA SEHARA i MEDVJEĐI PLES švedskog autora Andersa Svenssona.

Upravni odbor Fondacije “Kemal Bakaršić” donio je odluku da ove godine u okviru 28. Sarajevskog sajma knjiga dodijele stipendije za doprinos razvoju bibiotekarastva. Ovogodišnji laureati su Ivana Teronić Oruč, bibliotekarka Pravnog fakulteta u Sarajevu, i Mašo Mehmedović, magistar bibliotekarstva i komparativne književnosti iz Srebrenika.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *