Otvoreno Srce u Buća Potoku

Centar primjetno mijenja izgled naselja Buća Potok, kao i cijelog Novog Grada te postaje jedan od najljepših dijelova novogradske općine, naročito za najmlađe, ali i za penzionere i druge korisnike

Sarajevsko naselje Buća Potok od petka, 10. oktobra 2014. je bogatije za Sportsko–rekreacioni centar ‘Srce’. U sklopu centra je otvorena i prva sportska dvorana te nedavno obnovljen park, kao i košarkaško igralište koje je izgrađeno u sklopu parka uz dva dječija igrališta. Park je ograđen i uređen, a zasađena su nova stabla i postavljene klupe za sjedenje.

Sportsko-rekreacioni centar je ideja starija od pet godina, a izgradnja dvorane trajala je četiri godine. Centar primjetno mijenja izgled naselja Buča Potok, kao i cijelog Novog Grada te postaje jedan od najljepših dijelova novogradske općine, naročito za najmlađe, ali i za penzionere i druge korisnike.

Dvorana Sportsko-rekreacionog centra SRCE

Za čuvanje i održavanje parka bit će zaduženo osoblje koje bude radilo u dvorani, pa će park biti zaključavan u 23 sata kako bi bio sačuvan od devastacije i uništavanja.

Sportska dvorana ‘Srce’ se može koristiti za košarku, odbojku, mali nogomet, rukomet i biće od velike koristi za sve generacije. Dvorana je opremljena podnim grijanjem, što je posebno važno za sportove koje igraju osobe sa invaliditetom. Dvorana je na raspolaganju sportskim klubovima i građanima, koji je mogu koristiti u svim slobodnim terminima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *