Pažnja! Uklanjanje ledenica je obaveza!

Obaveza pristupanja bezbijednom uklanjanju snijega, leda i ledenica sa krovova i nadstrešnica zgrada

Ledenica je ledeni šiljak koji se formira vodenim kapljicama pri otapanju snijega.

U cilju preventivnog djelovanja na zaštiti građana i materijalnih dobara kao i sprječavanja nastanka i ublažavanja posljedica od snijega i leda, Služba civilne zaštite upozorava građane, vlasnike, upravitelje zgrada i vlasnike poslovnih prostora da prilikom kretanja obrate pažnju na ledenice sa krovova i nadstrešnica zgrada, koje predstavljaju potencijalnu opasnost za ljude, ali i materijalna dobra.

Iz Službe civilne zaštite pozivaju odgovorna lica, kojima je povjereno održavanje zgrada, da pristupe bezbijednom uklanjanju snijega, leda i ledenica sa krovova i nadstrešnica zgrada, jer je to njihova obaveza te napominju da je Zakonom o održavanju zajedničkih dijelova zgrada i upravljanju zgradama precizirano je da su za uklanjanje ledenica i snijega s krova zgrada zaduženi upravitelji zgrada, posebno kada su u opasnosti stanari i pješaci ili konstrukcija krova.

Isti poziv je upućen građanima i korisnicima poslovnih prostora, na obavezu da čiste krovove, nadstrešnice i prilaze (trotoare) objektima u kojima rade, stanuju ili borave. Za neizvršavanje ove obaveze predviđene su i novčane kazne.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *