Sarajevo neće biti grad kriminalaca

Nadležni smatraju da je stepen sigurnosti u Kantonu Sarajevo bolji nego što je bio, ali da može i bolje.

Nermin Pećanac

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Nermin Pećanac smatra da Sarajevo ima dobru, iskusnu i stručnu policiju, a ono što treba je bolja logistika od svih institucija vlasti, čija će uspostava u narednom periodu biti prioritetni zadatak:  ‘Stepen sigurnosti u Kantonu Sarajevo je bolji u ovom trenutku nego što je bio, ali ni blizu onoga što mi želimo, a želimo više i želimo bolje.’, kaže Pećanac.

Obračun s kriminalom

Ministar Pećanac poručuje da pitanje sigurnosti nije samo pitanje Ministarstva sigurnosti, MUP KS, nego i drugih institucija: ‘U 2013. godini će prioritet biti prebačen na obračun sa općim kriminalom, a pogotovo obračun s privrednim kriminalom koji ruši temelje države i društva, a zatim će se aktivirati i prikupljanje nelegalnog oružja i dobrovoljna predaja oružja. Ovaj menadžment će opravdati povjerenje građana, što je za ovu službu vrlo bitno i Sarajevo neće biti grad ugodnog življenja za kriminalce.’, poručuje Ministar unutrašnjih poslova KS.

Problemi policije

Predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo Nedžib Đozić je rekao kako je 2012. za Sindikat bila jako važna. Prema Đozićevim riječima pokazano je šta sindikat treba da uradi kako bi se izborio za svoja prava: ‘Mi se vraćamo sa ulice u institucije sistema gdje ćemo zahtijevati svoja prava, bolje uslove za rad kako policije tako i namještenika, a sa ministrom Pećancem imamo šanse da se izborimo za ono što je želja svakog uposlenog u MUP-u.’, poručuje Predsjednik Sindikata policije KS.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *