Položeno cvijeće i odata počast povodom Dana grada Sarajeva

Položeno cvijeće i odata počast povodom Dana grada SarajevaPovodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, gradonačelnik Alija Behmen sa zamjenicima Nenadom Markovićem i Slobodanom Neškovićem, predsjedavajući Gradskog vijeća Marin Ivanišević sa zamjenicom Lejlom Somun-Krupalija, te predstavnici četiri Općine koje ulaze u sastav Grada, položili su cvijeće i odati počast poginulim braniteljima i šehidima grada.

Gradonačelnik Behmen i predsjedavajući Ivanišević odali su počast i položili cvijeće na spomen-obilježje oslobodiocima i antifašistima našeg grada kod Vječne vatre i Spomen-park Vraca. Također, su odali počast i pložili cvijeće na Spomen-bistu Josipa Broza Tita te, zajedno sa roditeljima, na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine.

Simboličnim bacanjem cvijeća u Miljacku, dogradonačelnik Nenad Marković, zamjenica predsjedavajućeg GV-a Lejla Somun-Krupalija i učenici osnovnih škola sa područja općine Centar, odali su počast prvim žrtvama agresije na grad Sarajevo, Suadi Dilberović i Olgi Sučić. Počast su odale i delegacije Bošnjačke nacionalne zajednice za grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju i Klub Sarajlija Dubrovnik.

Dogradonačelnik Nenad Marković odao je počast i položio cvijeće na Šehidsko mezarje Kovači, a zamjenik gradonačelnika Slobodan Nešković i zamjenica predsjedavajućeg GV-a Lejla Somun-Krupalija na Groblje Lav.

Vijećnik u Gradskom vijeću Vojislav Terzić i pomoćnica gradonačelnika Firdevsa Bračković odali su počast i položili cvijeće na Spomen-obilježje na Trgu ZAVNOBiH-a.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *