Grad pomaže građanima: Pozovite 221 085 za prevoz

Alija BehmenGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen je danas izjavio kako će Grad sa četiri gradske općine svoja vozila staviti na raspolaganje građanima koji imaju hitne potrebe.

Ovo se prije svega, kako je rekao gradonačelnik, odnosi na bolesne, slabe i starije osobe.

Gradonačelnik je pozvao građane da zbog ograničenog broja vozila zovu samo ako je to zaista potrebno te time pokažu odgovornost prema onim svojim sugrađanima koje u ovo vrijeme treba prevesti do bolnice ili na neki drugi način im treba pomoć.

“Broj telefona na koji se građani mogu obratiti je 221-085. To je hitno uspostavljena dispečerska linija, jedinstvena za sve općine i za grad u cjelini. U hitnim konsultacijama s načelnicima općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad oformili smo taj vozni park koji će se najvjerovatnije, ako ovo potraje, proširiti za par vozila sutra ili preksutra. Želimo pomoći onoliko koliko se može pomoći. Ne vidimo niti znamo kad će se ljudi iz GRAS-a i Vlade Kantona dogovoriti o nečemu što je davno regulirano odnosima između njih. Ne mogu da ne iskažem, kao gradonačelnik, svoje nezadovoljstvo da se to desilo na Dan Sarajeva. Taj dan je svijetla tradicija ovoga grada i ne bi se smjeli, mislim i na Vladu i na radnike GRAS-a, poigravati jednim takvim danom”, rekao je gradonačelnik Behmen.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *