Posao za studente Ekonomskog fakulteta

Selma KadićCentar za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, organizuje treću berzu rada EFSA Career Day 2009, sa motom “Pronađi svoj put”, sa ciljem omogućavanja lakšeg pronalaska zaposlenja studentima.

Berza rada će se održati u četvrtak, 23. 04. 2009. godine u prostorijama Fakulteta u terminu od 10 do 17 sati.

“EFSA Career Day predstavalja jednodnevnu aktivnost, čija je svrha predstaviti i povezati kompanije koje posluju u Bosni i Hercegovini i studente našeg Fakulteta. Cijenimo da bi ovo druženje moglo rezultirati sklapanjem konkretnih dogovora oko obavljanja studentske prakse i eventualnog budućeg angažmana tek diplomiranih ekonomista u ovim prestižnim kompanijama. Ovi susreti već su postali redovna praksa u saradnji između Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i domaćeg privrednog sektora. Kao organizatori, možemo se pohvaliti uspješnom saradnjom sa kompanijama čiji se broj iz godine u godinu povećava. Do sada je na Career day-u prisustvovalo 45 kompanija, a ove godine nadamo se da ćemo obogatiti i proširiti listu učesnika”, izjavila je Selma Kadić, rukovodilac Centra za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Na samoj berzi kompanije će imati priliku da se predstave zainteresiranim studentima, prezentuju svoj promotivni materijala, informišu studente o otvorenim pozicijama i mogućnostima zaposlenja i izgradnje karijere. Istovremeno studenti će imati priliku predati svoje biografije predstavnicima prisutnih kompanija.

Berzi rada će prethoditi seminar „Pronađi svoj put u poslovnom okruženju”, gdje će se prisutni studenti upoznati kako napisati CV, motivaciono pismo, kako se pripremiti za intervju, te kako aktivno tražiti posao.

Centar za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu osnovan je s ciljem pružanja pomoći studentima pri rješavanju problema sa kojima se susreću tokom studija i prilikom traženja prvog zaposlenja.

Na ovaj način Ekonomski fakultet razvija kod svojih studenata znanja i vještine koje će im biti od značaja pri zapošljavanju, sticanju radnog iskustva tokom studija, te u planiranju karijere i povezivanju sa poslovnim svijetom.

Za kompanije, Centar nudi usluge bržeg i lakšeg pronalaženja odgovarajućeg kadra za slobodna radna mjesta i stručnu praksu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *