Postavljen kamen temeljac za prvu koncertnu dvoranu

Postavljanje kamena temeljca za Concert Hall Sarajevo
Postavljanje kamena temeljca za Concert Hall Sarajevo
Predsjednik Evropske asocijacije festivala Darko Brlek je danas zajedno sa direktorom Međunarodnog festivala Sarajevska zima Ibrahimom Spahićem i nekadašnjim direktorom Narodne i univerzitetske biblioteke Dušanom Toholjom, simbolično položio “kamen temeljac” za prvu sarajevsku koncertnu dvoranu koja se treba graditi na Marindvoru.

Naime, na mjestu polaganja “kamena temeljca” urbanističkim je planom predviđena izgradnja “Concert Hall Sarajevo”, a projekat osim arhitektonske vizije dosada nema i konkretno urađene korake.

“Naglasio bih važnost realizacije inicijative za gradnju Concert Hall Sarajevo i pozvao lokalne, kantonalne i državne vlasti da daju svoj doprinos njegovoj izgradnji, jer sve evropske prijestolnice imaju takav kulturni centar.”, potsjetio je Darko Brlek.

Ibrahim Spahić je pojasnio kako polaganjem “temeljca” ustvari žele skrenuti pažnju na to da već nekoliko godina postoji međunarodni projekt i obaveza koju su bosanskohercegovačke vlasti preuzele u vezi s izgradnjom Concert Hall Sarajevo, podsjećajući da je Sarajevo jedna od rijetkih svjetskih prijestolnica koja nema ovakav objekat kulturne infrastrukture.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *