Poziv za dostavljanje prijedloga za Šestoaprilsku nagradu

U Gradskom vijeću Grada Sarajeva su u toku pripreme za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2016. godini, zbog čega je privrednim društvima, ustanovama, udruženjima građana, grupama od najmanje dvije stotine građana i drugim pravnim licima s područja Sarajeva upućen poziv za dostavljanje prijedloga.

Zastave Sarajeva

Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva dodjeljuje se povodom Dana Grada Sarajeva kao najviše društveno priznanje za značajna ostvarenja i značajne rezultate rada u oblastima privrede, nauke i obrazovanja, kulture i umjetnosti, sporta, zdravstva i socijalne zaštite, te drugim oblastima rada i stvaralaštva bez obzira na godinu ostvarenja. Pod značajnim ostvarenjima i rezultatima se podrazumijevaju djela ostvarena u kontinuitetu koja se ocjenjuju kao doprinos razvoju odgovarajuće oblasti, u skladu s kriterijima uobičajenim za konkretnu oblast, a koja doprinose ukupnom unapređenju, razvoju i promociji grada Sarajeva.

Grad Sarajevo

Nagrada se može dodijeliti pojedincima, grupama i kolektivima s područja Grada Sarajeva, kao i van područja Grada Sarajeva ukoliko se njihova ostvarenja, odnosno rezultati rada odnose na grad Sarajevo. Pravo predlaganja kandidata za Nagradu ima i gradonačelnik Grada Sarajeva. U jednoj godini može se dodijeliti najviše šest Nagrada – iz svake oblasti po jedna, bez obzira da li se radi o pojedinačnoj, grupnoj ili kolektivnoj Nagradi. Nagrada se istom subjektu može dodijeliti samo jedanput. Šestoaprilska nagrada se uručuje svakog 6. aprila na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koja se održava povodom Dana Grada Sarajeva, a uručuje ju gradonačelnik Grada Sarajeva. Prijedlog kandidata za Šestoaprilsku nagradu dostavlja se zaključno s ponedjeljkom, 25. januara 2016. godine, na protokol Gradskog vijeća Grada Sarajeva ili putem pošte, u tri primjerka s detaljnim podacima i obrazloženjem. Obrazloženje sadrži podatke o kandidatu, oblast za koju se predlaže, ukupan radni opus i posebne zasluge u oblasti zbog kojih se kandidat predlaže za Nagradu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *