Jesenja sonata u Kamernom teatru

U subotu, 16. januara 2016. godine, u Kamernom teatru 55 će biti izvedena JESENJA SONATA, samostalna diplomska predstava Anđele Kusić, pod mentorstvom Admira Glamočaka.

Scena Kamernog teatra 55
Scena Kamernog teatra 55

JESENJA SONATA je djelo Ingmara Bergmana, jednog od najznačajnih filmskih i teatarskih stvaralaca 20. stoljeća. Iako je prije svega ostao zapamćen kao jedna od najuticajnijih filmskih autora, Bergman se s jednakom posvećenošću bavio i teatrom.
Nastala 1978. godine, JESENJA SONATA problematizira odnos majke i kćerke. Svjetski poznata pijanistica Charlotte porodični život je podredila karijeri, što se naročito odrazilo na njen odnos sa starijom kćerkom Evom. Nakon sedam godina neviđanja, Charlotte odluči da se odazove Evinom pozivu da je posjeti i u njenom domu provede neko vrijeme. Ono što je trebalo da bude ugodan boravak u porodičnom okruženju, pretvoriće se u niz razgovora preko kojih će majka i kćerka pokušati da razriješe godinama potiskivane probleme, čije ishodište je u permanentnom osjećanju nedostatka ljubavi i razumijevanja.
U predstavi igraju: Anđela Kusić, Dženita Imamović Omerović, Dina Mušanović i Adnan Goro. Ulaz je slobodan.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *