Planiran početak izgradnje sportsko-rekreativnog centra Dobrinja

Opština Novi Grad je nakanila da ove godine realizuje niz projekata koji će promijeniti izgled, ali i, kako kažu, popravili kvalitet života u ovoj sarajevskoj opštini.

Sportsko-rekreativni centar Dobrinja

U budžetu za 2016. godinu, između ostalog, izdvojena su sredstva za početak izgradnje Sportsko-rekreativnog centra Dobrinja. Riječ je o sportskom kompleksu sa otvorenim bazenom, čije je idejno rješenje sa multipraktičnom površinom, što na ovim prostorima do sada nigdje nije postavljeno, osvojilo međunarodnu nagradu.

S obzirom na to da u Sarajevu otvoreni bazen može biti u funkciji najduže dva mjeseca, idejno rješenje je da se na istom prostoru ljeti nalazi bazen, a ledena ploha zimi, te da se prostor bazena tokom proljeća i jeseni, odnosno u periodima kada je nemoguće postaviti ledenu plohu ili se kupati u bazenu koristi za košarku, tenis i odbojku.

S obzirom na kompleksnost projekta Sportsko-rekreativni centar Dobrinja neće biti moguće završiti u 2016. godini, ali će njegova izgradnja svakako biti započeta i, kako kažu opštinari, kroz dvije ili tri budžetske godine dovršena bez kreditnih zaduženja iz vlastitih sredstava.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *