Premijera Orkestra na 17. Sarajevo Film Festivalu

Sarajevo Film Festival s velikim zadovoljstvom objavljuje da će u subotu, 23. jula 2011, u okviru programa Open Air 17. Sarajevo Film Festivala, biti prikazan dugo očekivani film ORKESTAR, reditelja Pjera Žalice.

Plakat filma Orkestar

Činjenica da će ovaj bosanskohercegovački film upravo na Sarajevo Film Festivalu, pred domaćom publikom doživjeti svoju svjetsku premijeru, predstavlja dodatno zadovoljstvo za Sarajevo Film Festival kao mjesto promocije bh. kinematografije i bh. autora.

Pjer Žalica

Riječ je o ostvarenju koje kao svojevrstan dokument o fascinantnoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri Saše Lošića i sarajevske grupe “Plavi orkestar“, svjedoči o jednom vremenu i jednoj generaciji koja je proživila promjenu sistema vrijednosti ali je ostala odana samoj sebi. Film o optimizmu, snazi i neuništivosti talenta, prijateljstvu i muzici.

“Film o intimnom putovanju kroz vrijeme koje nas je mazilo, a onda nas je zgazilo. Horska pjesma o ambijentu i okolnostima koji guše glas u grlu, ali – mora se živjeti i pjevati… I zato ovo nije priča o lošim vremenima, nego o dobrim ljudima. Ljudima koji koji i u najtežim okolnostima pronalaze snagu i poticaj za kreativno djelovanje i vjeru u bolje sutra.”, kaže o filmu reditelj Pjer Žalica.

Saša Lošić

U filmu učestvuje više od stotinu ličnosti značajnih za naše vrijeme i kontekst filma, među kojima brojni muzičari, političari, umjetnici, novinari, kao svjedoci jednog vremena, ali i mnogi nepoznati ljudi koji najbolje ocrtavaju emotivnu mapu filma.

Scenarij za film potpisuje reditelj Pjer Žalica, dok je koautor projekta Saša Lošić koji je i u ulozi dirigenta orkestra nepokolebljivih optimista. Produkciju filma potpisuje Refresh Production. ORKESTAR je sniman u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu, i nekoliko evropskih gradova.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *