Probudi, Pokreni, Promijeni povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

Pridružite se i svojim glasom podržite kampanju PROBUDI, POKRENI, PROMIJENI jer nasilje se tiče svih nas.

PROBUDI SVOJU LJUDSKOST – POKRENI – PROMIJENI
PROBUDI SVOJU LJUDSKOST – POKRENI – PROMIJENI

U završnici kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja i povodom Međunarodnog dana ljudskih prava TPO Fondacija u saradnji sa Jevrejskom opštinom u Sarajevu organizira završnu manifestaciju pod motom PROBUDI SVOJU LJUDSKOST – POKRENI – PROMIJENI, koja će biti održana 09. decembra 2016. godine od 14 sati na adresi Hamdije Kreševljakovića 59.
Programom je predviđeno predstavljenje zbirke pripovijetki SVE ŠTO (NE) ŽELIMO ZNATI, autora Elme Softić-Kaunitz i Pavla Kaunitza kao i izložba radova osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine. Na promociji će govoriti autori zbirke, recenzent Adnadin Jašarević, te autor crteža Jakov Čaušević.

‘Dobra književnost mora biti angažirana… I u ovoj zbirci priča autori ukazuju na određene društvene probleme, prevashodno nasilje u porodici, školi, huliganstvo u gradu, ulično i na stadionima, mentalno nasilje, segregaciju bilo koje vrste.’, navodi u svojoj recenziji Adnadin Jašarević.
Na izložbi će biti predstavljeno 25 od pristiglih 60 radova na objavljeni konkurs, a pet najboljih će biti nagrađeno vrijednim nagradama.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *