Prva generacija studenata Sarajeva i Ljubljane odbranila završne radove

Prva generacija studenata zajedničkog master programa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani “Ekonomija i upravljanje javnim sektorom i okolišem” uspješno odbranili svoje završne radove

Ekonomski fakultet u Sarajevu
Ekonomski fakultet u Sarajevu
U petak 16. marta 2012. godine, na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (EFSA) održane su tri javne odbrane završnih radova zajedničkog master programa EFSA i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani “Ekonomija i upravljanje javnim sektorom i okolišem”.

Studenti prve generacije studija, Aida Soko, Nirmela Tatarević i Zlatan Gackić su pred komisijom sačinjenom od profesora sa obje institucije uspješno odbranili svoje teze.

Studenti su pohađali nastavu na engleskom jeziku, te su i završni radovi pisani u potpunosti na engleskom jeziku.

“Program je ponudio blagovremen i adekvatan odgovor na potrebe reforme javnog sektora u BiH. Modernizacija javnog sektora je globalni proces, a kvalitetna edukacija ključni pokretač promjena.” kaže Aida Soko, polaznica prve generacije.

Ekonomski fakultet u Ljubljani
Ekonomski fakultet u Ljubljani
Uspješna saradnja između dvije prepoznate institucije je rezultirala upisom tri generacije studija, a u narednoj školskoj godini planira se upis i četvrte generacije.

Ovo je jedan od rijetkih master programa koji pruža dvije priznate diplome, diplomu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Univerziteta u Sarajevu i diplomu Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, Univerziteta u Ljubljani.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *