Prvo, pa još međunarodno, takmičenje u skokovima na Bentbaši

Prvi “Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2015”, kojeg organizuje Udruženje za sport i rekreaciju “Sport Active” iz Sarajeva, održat će se u subotu, 22. augusta 2015. godine na Bentbaši.

Kupalište na Bentbaši
Kupalište na Bentbaši

Do sada se za skakanje prijavilo 20 skakača iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji će skakati sa platforme postavljene na visinu od 15 metara iznad Miljacku koja je na tom mjestu duboka više od tri metra.

Sarajevo se ovim takmičenjem pridružuje Konjicu, Banjaluci, Višegradu, Mostaru i Jajcu, a nekada izuzetno popularno, a danas gotovo zaboravljeno sarajevsko kupalište na Bentbaši će ponovo doći u žižu javnosti.

Organizatori se nadaju da će Sarajlije prepoznati njihovu želju da, kako kažu, spase od zaborava našu Bentbašu, i svojim prisustvom u subotu popodne u velikom broju podržati ovu značajnu aktivnost.
Nije zanemariva činjenica da se takmičenje održava u jeku turističke sezone, te u vrijeme završnice 21. Sarajevo Film Festivala, pa je vjerovatno da će i brojni turisti u Sarajevu iskoristiti priliku da pogledaju atraktivne skokove.

Prvi “Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2015” se održavaju u subotu – 22. augusta, 2015. godine, od 16 sati, na sarajevskoj Bentbaši.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *