Reagovanje UG Akcija građana povodom skidanja billboard-a

Jedino podrškom šireg građanstva možemo napraviti veće i važnije korake ka boljem sutra!

Poštovani,

Želimo informisati javnost o najnovijem “demokratskom” i “urgentnom” potezu vlasti u Sarajevu, sa premijerom Brankovićem na čelu.

Naime, od 6 billboard-a (po jedan postavljen u Mostaru, Zenici, Tuzli i Bihaću i dva u Sarajevu), jedan od postavljenih u Sarajevu je uklonjen danas, 29.01. Nije uklonjena samo poruka, nego čak i konstrukcije za postavljanje plakata. Billboard-i su postavljeni od strane Europlakata, finansirani od pojedinaca skupljenih oko Facebook grupe “Da, ja sam huligan koji je grafitom napao porodicu Premijera Brankovića”, a prijavljeni od strane UG “Akcija građana” kao pravnog lica.

Interesantno je to što se akcija, koja se veže za navodnu odluku o uklanjanju nelegalno postavljenih reklamnih mjesta, datira još iz 2003. godine, a sprovodi tek sada, 6 godina kasnije. Pitamo se kako se baš sada i baš u momentu kada su se tu nalazili plakati sadržaja”NAJPOVOLJNIJI STAN – 132 Kvadrata, 920 KM (vrijednost certifikata) – NEKRETNINE PO ZAKONU”, dakle 6 godina kasnije neko sjetio da plakati nikada nisu trebali ni stajati tu?! Da li su potrebne ovakve poruke da bi se naša država počela ponašati kao pravna država?

Želimo pozvati građane da ustanu protiv jedne od najkorumpiranijih vlasti u Europi i da se priključe kampanji osvješćenja javnosti o učincima rada “po zakonu”, te nastojanjima pojedinaca, neformalnih grupa i nevladinih organizacija da cijenjenom Premijeru daju do znanja da je vrijeme da podnese ostavku!

Ovo je istovremeno poruka, ali i dokaz građanima BiH da se čak i manjim akcijama i djelovanjem mogu postići rezultati. Organizacije UG Akcija građana poziva građane BiH da daju direktnu podršku ovoj i drugim organizacijama i pokretima u njihovim nastojanjima da pokažu vlastima da demokratija ne počinje i ne prestaje sa izborima! Jedino podrškom šireg građanstva možemo napraviti veće i važnije korake ka boljem sutra!

Izbora više nema. Ne možemo više čekati da nas ka boljem sutra vodi međunarodna zajednica i domaći političari. Vrijeme je da to sami radimo!

Volimo svoju zemlju, borimo se za svoju zemlju!

S poštovanjem,

UG Akcija Građana
Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *