Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva sarajevskih osnovaca

Na sceni Centra za kulturu Sarajevo u Jelićevoj, prošle sedmice je održana Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.

Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva osnovaca (Sarajevo, 15. i 16. april 2015)

Sarajevski učenici su tokom dva dana imali nastupe iz pet umjetničkih oblasti: folklor, moderni ples, dramski prikaz, instrumentalna muzika i vokalna izvedba, a podijeljene su diplome i novčane nagrade za prvoplasirane tri ekipe iz svake takmičarske kategorije: 450 KM (prvo mjesto), 300 KM (drugo mjesto) i 200 KM (treće mjesto).

Najbolji u folklornom nastupu bili su učenici Osnovne škole ‘Musa Ćazim Ćatić’, za njima OŠ ‘Safvet-beg Bašagić’, a treće mjesto je pripalo OŠ ‘Alija Nametak’.

Prvo mjesto za moderni ples pripalo je izvedbi učenika Osnovne škole Katoličkog školskog centra, drugo mjesto osvojili su učenici OŠ ‘Isak Samokovlija’, a treći su bili plesači OŠ ‘Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak’.

Za najbolji dramski nastup prvu nagradu su osvojili učenici škole ‘Alija Nametak’, drugo mjesto je pripalo učenicima iz OŠ ‘Hasan Kaimija“, dok su na trećem mjestu mladi glumci iz OŠ ‘Musa Ćazim Ćatić’.

U kategoriji instrumentalne muzike prvo mjesto zauzeli su učenici OŠ ‘Isak Samokovlija’ za izvedbu kompozicije ‘U srce te diram’, dok je drugo mjesto pripalo OŠ ‘Alija Nametak’ za numeru ‘Pump it’ svjetske poznate grupe Black Eyed Peas. Treće mjesto su osvojili učenici škole ‘Silvije Strahimir Kranjčević’ za izvedbu kompozicije ‘Labuđe jezero’.

U vokalnim izvedbama ‘Djeca pjevaju hitove’, najbolje plasirana je OŠ ‘Silvije Strahimir Kranjčević’ sa numerom ‘Don't worry, be happy’, drugo mjesto je pripalo OŠ ‘Alija Nametak’ za ‘Skyfall’, a treće OŠ ‘Isak Samokovlija’ za izvedbu numere pod nazivom ‘Cup song’.

U stručnoj komisiji koja je ocjenjivala učeničke izvedbe folklora, modernog plesa i dramskog prikaza bili su glumica Belma Lizde-Kurt, profesionalna plesačica Aida Šlak i koreograf i stručni rukovodilac u Kulturno-umjetničkom društvu ‘Saobraćajac’ Mehmed Đelkić. Izvedbe instrumentalne muzike i vokalne nastupe ocjenjivali su profesorica muzike Mirela Jusić, te muzičari Latif Moćević i Armin Muzaferija.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *