Roditeljska pažnja Zoke Ćatića

Sarajevski novinar, umjetnik, režiser, scenarista, pisac, pjesnik… a prema vlastitim riječima ‘lokalno radijsko laprdalo’, Zoran Zoka Ćatić od daleke 1998. godine vedri i oblači sarajevskim kasnim jutrima, u svom autorskom jako popularnom radio-programu RODITELJSKA PAŽNJA, koji se ‘daje na znanje’ svakim radnim danom od 10:30h do podne na talasima EFM Radio Sarajevo, što je prije nepunih godinu dana sa zemaljske frekvencije preselio na virtualnu, a može se pronaći na internetskoj internetskoj adresi EFM.ba.

Zoka Ćatić i Ibrica Jusić

Glavna značajka RODITELJSKE PAŽNJE je govorni dio, u kojem voditelj i njegovi povremeni gosti daju mišljenje o aktuelnim društvenim dešavanjima, podsjećajući na vrijednosti koje su danas često zanemarene ili čak potpuno izvrnute. S vremena na vrijeme, u svom nepopravljivo eksperimentalnom maniru, Zoka pokušava muzikom probuditi emocije slušalaca, nudeći ono što se rijetko ili nikako čuje u programima drugih radio-stanica, pa se, ako ste redovni slušalac imate priliku upoznati sa, kako je to jedan lokalni političar svojevremeno ustvrdio, ‘nešto alternativnijom varijantom’ trenutne kulturno-zabavne ponude.

Komentarišući aktualno stanje dunjalučke svijesti, Zoka se nerijetko pita ‘dokle će Mujo izdržavat’ i ‘što ne bi malo uživao’, pa redom priče i muzike, od mašte do stvarnosti, pominje i razmažene ljude iz gradova, nesvjesne postojanja unutrašnjosti te ljudi i običaja kojima se ne podrazumijevaju mnoge pogodnosti savremenog doba. Zoka Ćatić nudi, kako sam voli reći, informacije koje nikog ne zanimaju, a posebnu pažnju redovno izazivaju njegovi komentari na političke bizarnosti koje su na Balkanu postale normalno stanje stvari.

Slušajte RODITELJSKU PAŽNJU svaki radni dan od 10:30h do 12:00h na jedinstvenoj internetskoj adresi EFM.ba.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *