Sarajevo Film Festival ima sponzora

Sarajevo Film Festival je od velikog značaja kako za Općinu Centar tako i za grad Sarajevo.

Angelina Jolie u razgovoru sa Mirsadom Purivatrom u Sarajevu

Pred kraj četverogodišnje opsade Sarajeva, i sa željom da pomognemo obnovi civilnog života, te tako održimo kosmopolitski duh Grada, 1995. godine pokrećemo Sarajevo Film Festival. Danas, Sarajevo Film Festival predstavlja glavno stjecište za sve autore i producente iz regije, a među filmskim profesionalcima iz svijeta važi kao vrhunsko mjesto za razmjenu informacija i ideja, kao i priliku da se upoznaju sa onim što filmska industrija regiona nudi.

Sarajevo Film Festival već je dobio prvog sponzora za ovogodišnje izdanje. Naime, u prostorijama Općine Centar 28. decembra 2012. godine potpisan je protokol o realizaciji sredstava iz općinskog budžeta za 2012. godinu za podršku Sarajevo Film Festivalu.

Mirsad Purivatra u mladim danima

Iznos, doniran za 2013. godinu je 15.000 KM, koje je Općina izdvojila za jedan od najvećih kulturnih projekata u glavnom gradu naše zemlje, a koji se najvećim dijelom priprema i realizira na području centralne gradske općine, i to na lokacijama Pozorišni trg Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta, ljetno kino na Metalcu, kino Meeting Point (Trasa), kino Cinema City (Dubrovnik), Bosanski kulturni centar (Đuro Đaković), Akademija scenskih umjetnosti i Olimpijska dvorana Zetra.

‘Sarajevo Film Festival je od velikog značaja kako za Općinu Centar tako i za grad Sarajevo. Iskreno se nadamo da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti.’, poručuje Mirsad Purivatra, vlasnik Sarajevo Film Festivala.

Trinaest festivalskih programa posjeti više od 100.000 gledalaca iz zemlje i svijeta, kao i veliki broj filmskih profesionalaca iz svijeta kojima SFF predstavlja jedinstveno mjesto susreta.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *